Voiko auton osto Saksasta olla taloudellisesti kannattava vaihtoehto? Kyllä voi! Tässä oppaassa kerromme, kuinka prosessi pääpiirteissään hoituu, kannattaako siihen ryhtyä itse ja millaiseen byrokratiaan tulee varautua.

Auton maahantuonti autoagentin avulla

Kun päätät hankkia laadukkaan tuontiauton, mutta ostaminen ulkomailta ja rekisteröinti Suomeen tuntuu työläältä on viisasta antaa työ osaavalle ammattilaiselle.

PP MotoStarilta hoituu auton tuonti Saksasta tai muualta ulkomailta jo vuosien kokemuksella, oli kyseessä sitten Saksa tai muu Euroopan maa. Pääasiassa tuomme kuitenkin autoja Saksasta, sillä autojen laatu on siellä pääasiassa hyvä ja valikoima on runsas.

Mercedes Benz C250 T CDI A Auton tuonti Saksasta

Hoidamme kaikki autotuontiin liittyvät toimenpiteet puolestasi valitun palvelukokonaisuuden mukaan. Autonhakuprosessiin kuuluu mm. seuraavat asiat:

  • Tarkka hinta-arvio
  • Sopivan auton etsintä
  • Yhteydenotto myyjään mielenkiintoisen auton löydyttyä
  • Huolto- sekä käyttöhistorian selvittäminen
  • Auton varaaminen ja paikan päälle matkustaminen
  • Mahdollinen rekisteristä poisto
  • TÜV-katsastus tarvittaessa
  • Siirtokilpien hankkiminen ja vakuutuksen ostaminen
  • Auton siirto Suomeen valitulla tavalla
  • Tulliselvitys tai autoverotus (riippuen tuleeko ajoneuvo EU-alueelta vai sen ulkopuolelta)
  • Rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti Suomen kilpiin
  • Rekisterikilpien asennus

Tulliselvitystä ei tarvita hankittaessa autoa EU-alueen sisältä. Teemme myös tarvittavat paperityöt puolestasi niin osto- kuin kotimaassa.

Unelma-auto ei ole enää tavoittamattomissasi ja auton ostohinta jää alle vastaavan hinnan Suomessa vielä senkin jälkeen, kun olet jättänyt meille toimeksiannon.

Olemme tuoneet maahan sekä iäkkäämpiä (jopa museoikäisiä autoja), että lähestulkoon uusia autoja ja kaikkea siltä väliltä. Tarkkaan hiotun konseptimme avulla pystymme tuomaan auton Saksasta tai muualta EU-alueelta kilpailukykyiseen hintaan.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää!

Auton ostoon liittyvät riskit

Tuontiauto Saksasta vai muualta EU-maasta?

Ensimmäiseksi valitaan, tuodaanko tuontiauto Saksasta vai jostakin muusta EU-maasta, kuten Ruotsista. Keski-Euroopan ilmasto on inhimillisempi auton korille kuin pohjoismaissa, missä teille kylvetään suolaa pitkän talvikauden aikana.

Ruotsin hyvä puoli autoa maahantuotaessa on vakiona löytyvä talvivarustelu. Pohjoismaiden olosuhteisiin sopivat nastarenkaat ja moottorinlämmitin löytyvätkin yleensä jo valmiina.

Aukoton käyttöhistoria

Kokemuksemme mukaan esimerkiksi saksalaiset autot ovat pääsääntöisesti paremmassa kunnossa Itä-Euroopan autokantaan verrattuna. Itä-Euroopan maihin matkaakin Saksasta paljon autoja, joilla on takanaan jonkinlainen kolarihistoria. Tällöin ne voidaan jälleenmyydä siellä eteenpäin edullisemmin, mutta niistä puuttuu se olennainen, eli täydellinen ja aukoton huolto- sekä käyttöhistoria.

Suomeen maahantuodaan ja täällä on entuudestaan myynnissä kolarihistorian omaavia tuontiautoja sekä autoja joiden historiassa on kysymysmerkkejä, mihin ei löydy yleensä järkeviä vastauksia. Syy tällaisen auton maahantuontiin on ollut aikanaan suuremman voittomarginaalin tavoittelu tai ammattitaidon sekä kokemuksen puute.

Tuontiautosta puhuttaessa ja sen arvoa määriteltäessä sen 100% aukottomalla historialla on suuri merkitys esimerkiksi jälleenmyyntitilanteessa.

Virhevastuu ostettaessa käytetty auto

Onko auton tuonti Saksasta tai muualta EU-alueelta haaveissasi? Toisille autoilijoille sopii työnantajan tarjoama leasing-auto, jolloin oman auton osto ei ole ajankohtainen. Joillekin oma auto on ainoa mahdollinen vaihtoehto. Silloin voi valita, hankkiiko sen autoliikkeestä tai suoraan yksityiseltä, joko Suomesta tai ulkomailta.

Saksa on hyvä maa ostaa auto. Saksassa on tiukka virhevastuu autokaupassa ammatinharjoittajalle suojaten kuluttajaa.

Tutustu alta step-by-step -ohjeisiin, kuinka hoidetaan auton tuonti Saksasta ja miten voit säästää auton hankinnassa jopa tuhansia euroja.

Auton tuonti Saksasta – miten toimitaan?

1. Mieti kukkarollesi sopiva budjetti

Mieti, minkä tyyppistä ja hintaista autoa lähdetään hankkimaan. Käytetyn auton hinta Saksassa on keskimäärin noin 18 000 – 19 000 euroa ja uuden auton hinta keskimäärin 36 000 – 37 000 euroa. Saksan miljoonien ajoneuvojen automarkkinoilta löytyy myös tätä edullisempia tai kalliimpia malleja – käytännössä jokaisen kukkarolle sopivia autoja.

Auto Saksasta

Sopivan auton valintaan voi vaikuttaa myös rahoituksen tarve. Löytyykö tililtäsi valmiiksi riittävästi rahaa vai tarvitaanko autolaina? Nämä kannattaa miettiä valmiiksi ennen auton ostoa.

Saksalaisen auton ostaminen on mahdollista jakaa kolmeen eri luokkaan auton tyypistä riippuen.

Uusi auto

Jos mielessäsi on uusi auto, niin etsi ensin sopiva autokauppias ja keskustele auton lisävarusteista autoliikkeen edustajan kanssa.

Uusi auto on tietyllä tapaa varma valinta, koska uuden auton takuu kattaa valmistusviat.

01.10.2021 jälkeen käyttöönotetusta tuontisähköautosta ei tarvitse maksaa historiallista autoveroa Suomessa, joten sen voi tuoda EU-alueelta myös uutena ilman autoveron maksua rekisteröintihetkellä.

Huomioitavaa on, että kun maahantuo uuden täyssähköauton toisesta EU-maasta Suomeen, siitä on kuitenkin maksettava uuden kuljetusvälineen arvonlisäveroa 24% ennen sen rekisteröimistä Suomeen. Täyssähköauto luokitellaan uudeksi arvonlisäverotuksessa, jos auto on iältään enintään 6 kk vanha sen ensirekisteröintihetkestä tai sillä on ajettu enintään 6000 km.

Käytetty auto

Käytetty auto on Saksassa suosittu valinta, sillä uusien ajoneuvojen hinnat laskevat reilusti ensimmäisinä vuosina.

Käytetyn auton voi myydä joko valtuutettu jälleenmyyjä, tavallinen autoliike, jolla ei ole merkkiedustusta tai yksityinen myyjä.

Enintään vuoden vanha auto

Saksassa luokitellaan erikseen alle vuoden vanhat käytetyt autot. Näiden autojen etuna on se, että ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Alle vuoden ikäisiä ns. ”Jahreswagen-autoja” myyvät merkkiliikkeet.

Jahreswagen-autot ovat olleet usein esimerkiksi esittelyautoina, tehtaan tai maahantuojan työntekijän tai autoliikkeen henkilökunnan käytössä.

2. Etsi haluamasi auto online-nettipalveluista

Saksalaisilla autosivuilla on muutama erityisen hyödyllinen sivusto, joista voi käydä etsimässä unelmien henkilöautoja. Parhaimmat sivut auton etsimiseen ovat mobile.de ja autoscout24.de, jotka molemmat tarjoavat palveluja myös englannin kielellä. Kummastakin palvelusta on saatavilla sekä iOS tai Android -puhelimiin asennettavat mobiilisovellukset.

Olipa haussasi sähköauto, pakettiauto, henkilöauto, neliveto tai iso perheauto, jossa on enemmän kuin 5 istuinta, voit asettaa hakupalvelun suodattimelle sopivat hakuehdot jokaiselle yksityiskohdalle.

Myös moottoripyörä, hyötyajoneuvo, asuntoauto tai traileri löytyy nettipalvelusta.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin etsiessäsi sopivaa autoa

Täydellinen huoltohistoria

Saksasta kannattaa tuoda Suomeen vain autoja, joilla on täydellinen huolto- ja käyttöhistoria. Jos historiassa on pieniäkin aukkoja, voi autossa olla usein jotain hämärää, jota halutaan piilotella.

Mittarilukema

Auton mittarilukema on tärkeä seikka, joka vaikuttaa auton hintaan. Pienillä kilometreillä varustettu auto on luonnollisesti kalliimpi kuin paljon ajettu verrokkinsa, mutta useimmiten kokonaisuudeltaan paremmassa kunnossa.

Ensirekisteröinti

Tästä päivämäärästä selviää kätevästi auton ikä.

Polttoainetyyppi

Auton käyttövoima (bensiini/diesel/kaasu/sähkö/hybridi/etanoli/vety) selviää polttoainetyypistä.

Kolaroimaton auto

Tällä asetuksella voit etsiä autoja, jotka eivät ole koskaan olleet kolarissa.

Ilmastointi

Valitse tämä asetus, kun ostetaan sellainen tuontiauto Saksasta, jossa on ilmastointi. Käytännössä Saksalaisesta käytetystä autoista löytyy lähestulkoon aina ilmastointi.

Vähäpäästöinen auto

Päästötarra kertoo auton päästöluokan. Numerolla 4 varustettu vihreä tarra kertoo, että auto on vähäpäästöinen. Huomioithan, että joillakin alueilla Saksassa ajo on sallittua vain vihreällä päästötarralla.

Aikaisempien omistajien lukumäärä

Mitä pienempi edellisten omistajien lukumäärä, sitä parempi.

Kannattaa aina etsiä muutama kriteereihisi sopiva vara-auto, jos ilmeneekin, ettei tavoittelemasi auto jostain syystä sovellukaan sinulle.

3. Sovi aika autoliikkeeseen ja matkusta paikan päälle

Soita tai ota yhteyttä autoliikkeeseen tai yksityiseen myyjään ja varaa aika vierailulle. Liikkeeseen on hyvä ottaa yhteyttä ennen matkaa sekä varmistaa tapaaminen heti kun olet saapunut Saksaan. Jos et tavoita myyjää, kannattaa kyseinen auto unohtaa jo alkumetreillä.

Useimmiten sinun ei tarvitse maksaa autosta varausmaksua etukäteen. Varaudu kuitenkin siihen, että jotkut autoliikkeet saattavat vaatia pienen varausmaksun varatakseen auton sinulle.

Suorita autolle perusteellinen koeajo ja tutki auto huolellisesti mahdollisten vaurioiden osalta samoin kuin kaikissa autokaupoissa. Maalipinnan kunto, puskurien naarmuisuus ja sisätilojen siisteys on syytä tarkistaa huolellisesti.

Tarkista, että auto vastaa kunnoltaan ja iältään sitä, mitä autoliike mainitsee myynti-ilmoituksessa. Jos penkit ovat selvästi kuluneemmat kuin kilometrimäärä antaa olettaa, herättää se heti epäilyksiä auton todellisesta kilometrimäärästä.

Auto Saksasta

Saksalaisissa autoliikkeissä autojen hinnoissa ei tinkimisvaraa ole paljon, jos ollenkaan, joten varaudu maksamaan siitä autosivustolla mainittu hinta. Varsinkaan ALV-vähennys­kelpoisissa autoissa tinkimisvaraa ei juurikaan ole.

Varmista vielä, että huoltokirjassa on sama valmistenumero kuin autossa.

4. Tee autokaupat ja maksa käsiraha

Kun olet päättänyt ostaa auton, allekirjoitat sitovan tilauksen ja maksat autosta käsirahan. Autot on verotettu Saksassa kevyemmin kuin Suomessa. Kun Suomessa yleinen arvonlisäverokanta on 24%, niin saksalainen ALV on vain 19%.

Autoa ei voi kuitenkaan vielä ottaa liikenteeseen suoraan käsirahan maksamisen jälkeen, vaan se on ensin vakuutettava ja rekisteröitävä. Vakuutustoimisto ja ajoneuvorekisteritoimisto voivat olla joko autoliikkeen yhteydessä tai kokonaan eri paikassa. Varaudu siis matkustamaan eri paikkaan hoitamaan paperityöt, jos kauppias ei tarjoa kyseistä palvelua samassa rakennuksessa.

Minimivakuutuksen lisäksi automyyjä voi myydä sinulle lisätakuun, jonka kesto vaihtelee yhdestä kolmeen vuoteen. Nämä ehdot voivat vaihdella autoliikkeestä toiseen. Uudemmissa vaihtoautoissa automyyjä monesti tarjoaa ensimmäisen vuoden lisätakuun kaupan päälle. Sen päättyessä lisätakuun myöntäjä tarjoaa normaalisti otettavaa lisäturvaa vielä vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin auton iästä riippuen. Näin ollen uudempaa, alle 5 vuoden ikäistä vaihtoautoa ostettaessa siihen on mahdollista saada yhteensä jopa 3 vuoden takuu.

5. Huolehdi auton katsastuksesta

Saksassa autot katsastetaan pääsääntöisesti kahden vuoden välein. Katsastus suoritetaan yleisemmin TÜV-nimisellä katsastusasemalla ja siitä juontaa yleiskielessä käytetty termi TÜV-katsastus.

Vaihtoehtoisesti katsastuksen voi suorittaa myös Dekra -nimisessä katsastuslaitoksessa.

Hyväksytysti suoritetusta katsastuksesta saa tarran, joka kiinnitetään auton takana olevaan rekisterikilpeen.

Rekisterikilpi

Katsastus maksaa tyypillisesti 70-150 euroa ja sen voi suorittaa myös TÜV sertifioima korjaamo.

Myyjäliike voi suorittaa katsastuksen puolestasi. Kun jälleenmyyjä vastaanottaa käsirahasi, antaa kauppias sinulle rekisteröintipaperit ja TÜV-todistuksen tai lähettää ne postissa, mikäli olet tehnyt kaupat etänä. Saatuasi rekisteröintipaperit, voit siirtää loput rahat autokauppiaalle.

Jos auto on katsastettu, mutta auton katsastuksesta on kulunut pidempi aika, vie auto vielä kuntotarkastukseen TÜV toimipisteeseen. Kuntotarkastuksen teettämisestä on apua myös silloin, mikäli epäilee omaa ammattitaitoa arvioida auton todellista kuntoa.

6. Varaa aika rekisteröintitoimistolle

Varaa aika rekisteröintitoimistoon (Kfz-Zulassungsstelle), jossa voit rekisteröidä auton.

Muista varata jonkin verran puskuriaikaa paperitöille, koska rekisteritoimisto voi sijaita aivan muualla ja toimiston aukioloajat voivat olla rajoitetut vain tiettyihin päiviin tai kellonaikoihin viikossa.

Rekisteröintitoimistot sijaitsevat usein kaupungintalon tai alueen hallintorakennusten yhteydessä, joista löytyy seudun muutkin kunnalliset palvelut.

7. Osta autovakuutus

Tarvitset auton rekisteröintiä varten eVB-numeron (elektronische Versicherungsbestätigung). Saat eVB-numeron netistä sen jälkeen, kun autovakuutus on ostettu.

Autovakuutus on mahdollista ostaa Saksassa joko osakaskolla, täyskaskolla tai ilman. Vakuutusyhtiö kertoo varmasti mielellään lisää eri vaihtoehdoista. Vakuutus on pakollinen Saksassa aina, kun kyseessä on moottoriajoneuvo, ja vakuutuksen ostaminen tapahtuu samaan tapaan kuin Suomessakin.

Voit ostaa vakuutuksen myös Suomesta, jos saksalainen rekisteröintitoimisto hyväksyy suomalaisen liikennevakuutuksen.

8. Hanki rekisterikilvet

Hanki väliaikaiset rekisterikilvet verkosta tai käy toimistossa, joka myy rekisterikilpiä.

Saksassa rekisterikilpi sisältää kirjaimia ja numeroita ja sen ensimmäiset kirjaimet kertovat kaupungin tai alueen, jossa ajoneuvo on rekisteröity.

Kilpitoimisto

Auton tuonti Saksasta Suomeen ajamalla vaatii joko kelta- tai punapäiset siirtokilvet, tai enintään vuoden voimassa olevat vientikilvet. Vientikilpien voimassaolon ajalta määräytyy autolle myös käyttövero auton päästötietojen perusteella. Suosittelemme käyttöveron maksua määräaikaan mennessä, jotta vältytään ongelmilta hankittaessa vientikilpiä mahdollista seuraavaa tuontiautoa varten.

Keltaiset siirtokilvet voit ostaa lyhimmillään 5 päiväksi. Punapäiset ovat voimassa lyhimmilään 10 päivää. Ne voi ostaa esimerkiksi kuukaudeksi tai vuodeksi, mutta osavaltiokohtaisia eroja voi olla.

Siirto- ja vientikilvet ovat aina autokohtaisia. Samoja kilpiä ei saa käyttää useammassa eri autossa vaikka niissä olisi voimassaoloaikaakin jäljellä, jotta vältytään turhilta sanktioilta ja maksuilta.

Lähtökohtaisesti keltapäiset kilvet on tarkoitettu vain Saksan sisäiseen liikenteeseen ja niiden hankkiminen edellyttää pääsääntöisesti hakijalta kotiosoitteen Saksassa. Tästäkin löytyy osavaltiokohtaisia eroja.

9. Rekisteröi auto

Ota kaikki vaadittavat dokumentit ja saksalaiset rekisterikilvet mukaan rekisteröintitoimistoon. Niiden avulla suoritetaan ajoneuvon rekisteröinti.

Auton rekisteröinti kannattaa tehdä suoraan rekisteröintitoimistossa, koska ajoneuvon rekisteröinti tulee edullisemmaksi tehtäessä se paikan päällä toimistossa kuin netissä.

Virkailija lisää nimesi rekisteriotteeseen ja tulostaa uuden rekisteriotteen. He kiinnittävät rekisterikilpiin myös TÜV-tarrat, jolla viimeistellään ajoneuvon rekisteröinti.

10. Hae auto liikkeestä

Ota saamasi paperit ja rekisterikilvet mukaan ja palaa takaisin autoliikkeeseen.

Saat myyjältä täydelliset paperit, kuten ostosopimuksen, huoltokirjan (tai vastaavan), takuusopimuksen, loppulaskun ja ajoneuvon käsikirjan. Muista ottaa mukaan myös toinen rengassarja ja kiinnittää rekisterikilvet ennen ajoonlähtöä!

Mercedes-Benz C200 W204 Kompressor Auton tuonti Saksasta

Tässä vaiheessa sinusta tulee ajoneuvon omistaja.

11. Tuo auto Suomeen

Auton tuonti Saksasta Suomeen hoituu tyypillisesti kahdella eri tavalla – sen voi joko ajaa itse Suomeen tai hankkia sille rahtikuljetuksen, jolloin se tuodaan Suomeen autonkuljetusrekalla.

Rahtikuljetuksessa ei pääsääntöisesti vaadita vakuutusta, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia myöskään väliaikaisista rekisterikilvistä Suomeen siirron aikana. Toisaalta saatat joutua noutamaan auton jostain Suomen satamista tai muusta paikasta autonkuljetusrekan reitin varrelta. Tällöin joudut hankkimaan suomalaiset siirtokilvet. Lisäksi maksettavaksi tulee rahtikuljetuksen hinta.

Päätettyäsi ajaa itse, voi auton tuonti Saksasta tapahtua Suomeen joko suoraan laivalla tai Ruotsin tai Via Baltican kautta ajaen. Jokaiseen matkaan sisältyy laivamatka, ellet suunnitellut ajavasi autoa Haaparannan kautta Suomeen.

Varsinkin lomakausina laivamatkat saattavat olla loppuumyytyjä. Ennakkovaraus voi olla järkevää, mutta laivamatkan siirrosta tai peruutuksesta voi koitua lisäkuluja.

Muista varata riittävästi aikaa myös itse ajamiselle. Nopeatempoisen liikenteen rytmissä ajaminen ja havainnointi voi tuoda omat haasteensa. On hyvä tutustua ennakkoon myös liikennesääntöihin ja rajoituksiin sekä suositeltaviin ajotapoihin ennen autobaanoille suuntaamista.

12. Tee ajoneuvon käyttöönotto- ja autoveroilmoitus

Mikäli autoa on tarkoitus käyttää ennen autoveron maksua, on siitä tehtävä ajoneuvon käyttöönottoilmoitus Verohallinnon sivuilla. Siirtokilvet voi ostaa katsastuskonttorilta. Niillä voi käyttää autoa verottomasti ennen autoveron maksua.

Muista tehdä autoveroilmoitus 5 päivän sisään ajoneuvon käyttöönotosta, jotta verottoman käytön edellytykset täyttyvät.

Mikäli olet tehnyt autoveroilmoituksen sähköisesti, tulee autoveropäätös sinulle aikanaan sähköpostitse. Autoveron määrää voi arvioida etukäteen autoverolaskurin avulla.

Tuontivero määräytyy eri kriteerien perusteella, tarkempaa tietoa tästä löytyy verottajan sivulta. Muista maksaa autovero eräpäivään mennessä, sillä laiminlyönnistä voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta.

13. Vie auto maahantuontikatsastukseen

Tee ajoneuvolle rekisteröintikatsastus katsastuskonttorilla. Suomessa tehtävässä maahantuonti­katsastuksessa ilmenee yleensä enää harvoin teknisiä puutteita, koska saksalaisen katsastustoimiston hiljattain tekemä katsastus on usein perusteellisempi kuin Suomen katsastuskonttorilla tehtävä katsastus varsinkin jarrujen ja alustan osien osalta.

Jos katsastuksessa kuitenkin ilmenee teknisiä puutteita, ne tulee korjata ja käydä tekemässä jälkitarkastus katsastuskonttorilla. Maahantuontikatsastus tulee olla hyväksytty ennen kuin auto voidaan rekisteröidä Suomeen.

14. Nauti uudesta menopelistä

Autoveron maksamisen ja hyväksytysti suoritetun maahantuonkatsastuksen jälkeen auto on valmis rekisteröitäväksi Suomeen.

Autoverolain mukaan ajoneuvon veroton käyttöoikeus päättyy autoveron maksun eräpäivänä, jolloin auto on valmis rekisteröitäväksi Suomen kilpiin. Ruuvaa rekisterikilvet niille varatuille paikoille!

Tuulimyllyjä Saksan autobaanalla

Kuinka pitkään kestää auton tuonti Saksasta?

Auton hakuun käytettävä aika riippuu paljon kokemuksestasi ja aikataulujen yhteensovittamisen onnistumisesta.

Tyypillisesti aikaa kannattaa varata muutamasta päivästä viikkoon. Ammattimainen autoagentti voi suoriutua tehtävästä parissa kolmessa päivässä maasta riippuen, mutta ensikertalainen voi joutua helposti tuskailemaan asian kanssa jopa viikon tai pidempään.

ALV-vähennyskelpoinen tuontiauto yritykselle

Mitä tarkoittaa ALV-vähennys tuontiautossa? Kun auto hankitaan EU-alueelta, siitä ei tarvitse maksaa paikallista arvonlisäveroa ostohetkellä kunhan tietyt edellytykset täyttyvät.

Kun yritys on rekisteröitynyt Suomessa Verohallinnon pitämään ALV-rekisteriin, muodostuu yritykselle VAT-numero. VAT-numeroa tarvitaan ostettaessa tuontiauto ulkomailta yrityksen käyttöön ilman ostohetkellä maksettavaa arvonlisäveroa.

Yrityskäyttöä voi olla auton hankkiminen myyntitarkoitukseen, vuokrattavaksi tai ammattimaiseen käyttöön.

Ennen auton valintaa on tarkistettava, että kyseessä oleva tuontiauto on ALV-vähennyskelpoinen.

Ostettaessa tuontiauto ulkomailta ilman myyjälle toimitettua VAT-numeroa, joutuu myyjä perimään ostomaan verokannan mukaisen arvonlisäveron, vaikka autossa olisi ALV-vähennysoikeus.

Arvonlisävero on mahdollista hakea myöhemmin takaisin, mutta hakumenetelmä saattaa olla aikaavievä. VAT-numero kannattaakin aina ilmoittaa oston yhteydessä, jotta yrityksen pääomaa ei turhaan sitoudu arvonlisäveron osuuteen pitkäksi aikaa.

Nollaverollinen tuontiauto vaatii enemmän paperityötä, koska yrityksen ALV-vähennyskelpoisuus tarkistetaan ennen kaupantekoa.

Kannattaako auton tuonti Saksasta taloudellisesti?

Auton tuonti Saksasta on parhaassa tapauksessa erittäin kannattava hankinta. Saksalainen auto on tyypillisesti suomalaisia verrokkeja paremmin varusteltu, vähemmän ajettu ja säästöä voi tulla jopa tuhansia euroja Suomesta ostettuun autoon verrattuna.

Keski-Euroopan ilmasto ei ole yhtä kuluttava autolle kuin kotimainen sää. Tieverkosto on pääasiassa erinomaisessa kunnossa. Siellä ei ole routavaurioita, halkeamia tai muita epätasaisuuksia, joten auton alusta rasittuu paljon vähemmän kuin Suomessa. Myöskin hiekkateitä löytyy aniharvoin.

Säästöä löytyy myös ajoneuvoveron osalta. Vuotuinen ajoneuvovero alkaa kertymään vasta siitä päivästä lähtien kun ajoneuvo on rekisteröity Suomeen. Verottoman käytön ajalta ei tarvitse maksaa ajoneuvoveroa.

Saksasta hankittu unelmien auto on useimmiten järkevä ja taloudellisesti kannattava hankinta.

Tuontiauto Saksasta – itse vai ammattilaisen kautta?

Miltä auton tuonti Saksasta vaikuttaa sinusta? Tuntuuko auton haku Saksasta kovin byrokraattiselta ja monimutkaiselta? Haluatko käyttää useamman päivän autonhakureissuun matkustamalla Saksaan itse, vai jätätkö homman mieluummin ammattilaiselle?

Mikäli olet ensi kertaa liikenteessä, kannattaa varautua siihen, että auton ostaminen Saksasta ei sujukaan kuin Strömsössä, ja joudutkin viettämään autonhakumatkalla useamman yön.

Ei hätää! Me autamme. Jos auton tuonti Saksasta kiinnostaa, niin ota PP MotoStar autotuontiin yhteyttä. Katsotaan yhdessä, millainen tuontiauto Saksasta sopisi sinulle ja rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen palvelupaketti!

Kun aikeissasi on hankkia tuontiauto Saksasta meidän kauttamme, teemme sen kilpailukykyisesti, etkä maksa turhasta. Pystymme laskemaan autolle lopullisen hinnan usein jopa muutamien kymppien tarkkuudella.

PP MotoStar tunnetaan joustavuudesta, korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja vähäisestä reklamaatioiden lukumäärästään. Tunnistamme yleisimmät sudenkuopat pitkän tuontiauto-kokemuksemme avulla.

Hankitaanko tuontiauto Saksasta sinulle jo muutaman viikon päästä? Ota yhteyttä välittömästi, niin keskustellaan lisää yksityiskohdista.